Pagina's

maandag 27 september 2010

Champagne

Champagnebubbeltjes aan oorhaakjes...


maandag 20 september 2010

Bubbels


Na heel wat oefenwerk begint het me goed te lukken om een mooi gevormde kraal te maken. Tijd dus voor wat nieuwe experimentjes! Onlangs heb ik me wat bubbeltjesglas aangeschaft. En dit is het resultaat! Ik ben er stiekem ongelooflijke fan van! Binnenkort volgen er de eerste oorbelletjes met zelfgemaakte kraaltjes.

dinsdag 14 september 2010

Een glasoven!


Maandagavond is mijn vriend zo vriendelijk geweest om samen met me een tripje te maken naar Eindhoven. Want daar stond mijn splinternieuwe glasoven op me te wachten! Ik heb de oven gekocht bij Artyco, waar ik ook mijn brander gehaald heb. Superlieve en behulpzame mensen!

Ik heb een tijdje op de oven moeten wachten, aangezien het een keramiekoven is die (met de hand!) werd omgebouwd tot een glasoven.

Eerlijk gezegd klinkt het allemaal nog vrij ingewikkeld... het programmeren van die oven is niet van de poes. Gelukkig heeft Hans van Artyco de twee belangrijkste programma's er reeds ingezet.

Dankzij die oven kan ik mijn glaskraaltjes langzaam afbakken, waardoor de spanning die in de kralen zit er uitgebakken word. Zo is het gevaar op kapot springen miniem en kan ik dus stilletjes aan mijn kralen beginnen verkopen.

vrijdag 10 september 2010

Gebak en gemiksel


Experimenteren met verschillende vormen en kleuren vind ik gewoonweg het einde... al zijn lang niet alle resultaten even geslaagd.

En oh.... ik mis de zon al zo... en alle bijhorende pret... van strand tot bloemen.

zaterdag 4 september 2010

Bangles


Mijn oven staat op me te wachten in Eindhoven, maar ik zal nog eventjes moeten wachten vooraleer ik hem kan gaan halen. In afwachting ben ik volop nieuwe kraaltjes aan het branden. En met kralen... moet je natuurlijk juwelen maken! Tegen december hoop ik een reeks 'bangles' (armbanden) klaar te hebben. Nu zien ze er nog heel kleurrijk uit, aangezien ik van elk glasstaafje dat ik heb al minstens één kraal gemaakt heb. Maar nu moet ik dus ook meerdere kralen maken in dezelfde kleur, zodat de armbanden er iets consistenter uitzien ;)