Pagina's

donderdag 28 oktober 2010

Huppelende rendieren

Oké, toen ik enkele weken geleden de eerste zotte kerstmannen en huppelende rendieren zag opduiken, stond ik paf. Wie zet er nu in september al een kerstboom in z'n etalage? Maar nu het al eind oktober is, het echt wel vele langer donker is en de miezerregen niet van ophouden weet, vind ik het ook aangenaam om me vast te houden aan het lichtpunt dat Kerstmis heet. En dan vooral de hele sfeer die er rond hangt.

Want bij Kerstmis horen dan ook cadeautjes! Dus ik ben vollenbak bezig met het maken van kerstcadeau-juweeltjes voor op de Beparkte Oplage van 19 december. En dan voornamelijk allerlei kleurtjes oorknoopjes en oorhangers.



maandag 18 oktober 2010

Het derde remlicht

Ik was deze ochtend helemaal klaar om mijn praktisch rijexamen af te leggen. Genoeg mijn manoeuvres geoefend, ik wist waar de motorolie en de koelvloeistof zat, ik wist iets over de bandenspanning... . Kortom, ik had er zin in! Aaangekomen te Deurne stelde de rij-instructrice me enkele vragen over de banden en moest ik de juiste lichten aanzetten. Alles in orde ...behalve... ware het niet dat mijn derde remlicht niet marcheerde. Eén stom lichtje... dat we niet zelf konden vervangen omdat het goed weggestopt zat. Dat éné lichtje dat tot voorkort nog niet verplicht was. Dat éné lichtje dat bij de meeste auto's niet eens aanwezig is. Door dat lichtje moet ik nu een nieuwe afspraak maken, opnieuw stressen en opnieuw betalen. Achjah, ... het kan niet altijd meezitten hé :)

Dus stort ik me maar weer op wat stukjes glas...

zaterdag 9 oktober 2010

De historie van de letterbakken

Een tijd geleden ben ik met mijn zeer behulpzame wederhelft naar Turnhout gereisd. Samen hebben we vreselijke files getrotseerd om ten slotte aan te komen bij een ongelooflijk vriendelijke man die de trotse bezitter was van een garage vol oude letterbakken en andere drukkerijbenodigdheden. We hebben de helft van de garage herschikt en vervolgens geplunderd. De buit; een tiental oude letterbakken, waar de vriendelijke man er ons nog één extra bij gaf.

Letterbakken... om mijn kralen in kwijt te kunnen natuurlijk. Want al die glazen kraaltjes beginnen zich stilletjes aan op te stapelen en zouden niets liever dan zich nestelen in een gezellig houten hoekje.

Maar in de letterbakken bevindt er zich een oud, versleten papier, dat opgesloten zit tussen het houten raster en de achterkant van de bak. Vol goede moed nam ik een cuttermes in de aanslag en begon ik met het voorzichtig, vakje voor vakje, verwijderen van de stukjes papier. Algauw bleek dit een tijdsverslindende taak die niet meteen een mooi resultaat zou opleveren. Er bleven namelijk stukjes papier in de randjes zitten die hardnekkig weigerden om verwijderd te worden. Mijn altijd behulpzame paps zag me sukkelen en haalde snel zijn hogedrukreiniger boven. Gewapend met een oranje regenjas en zijn waterpistool ging hij de letterbak te lijf. Heel wat gespatter en verpulver later, zag de bak er al heel wat properder uit. Maar nog steeds waren er stukjes papier, die nu pluizig en hardnekkiger dan ooit bleven zitten waar ze zaten. Maar mijn paps gaf het niet op! Hij haalde de hamer en beitel boven en nam de volgende letterbak onder handen. Na heel wat gehamer, getimmer, gesmeer en het kopen van een nieuwe triplexplaat in den Brico, aanschouwde ik plots het wonder in de garage. Een prachtige, zo goed als nieuwe maar toch tweedehandse, glimmende, gezonde, gewoonweg prachtige letterbak! Helemaal klaar om door mij gevuld te worden met glazen kralen!

maandag 4 oktober 2010

Gezomer en geherfst...

Mijn allerlaatste week op het werk. Ondertussen tweemaal ver geraakt in een sollicitatieronde maar dan nét naast de job gegrepen. Nog niets in het vooruitzicht. Maar ach, ondertussen ben ik me er heel stilletjes bij aan het neerleggen dat het herfst is en dat de zomer dus helemaal voorbij is. Vallende eikels hebben zo ook hun charme. Tijd dus om wat leuke herinneringen boven te halen!

Hierbij enkele foto's van een geslaagde zomerse editie van de Beparkte Oplage te Antwerpen.

Dankzij ons paps ben ik trotse eigenaar van een heuse oorbellentoren.

Mijn té schattige nichtje (en metekindje!) Lena stond er ook met haar zelfgemaakte vriendschapsbandjes.

Gisteren heb ik samen met een bevriend koppel (dat binnen 45 dagen elkaar hun ja-woord geeft!) en hun hond Timby, de wilde files-richting-zee getrotseerd om Marché Bricolé te bezoeken. Een klein, gezellig marktje vol handgemaakte creaties. Ik heb er de eer gehad om het gezicht achter Meer van Veer te ontdekken. Graag had ik ook eens kennis gemaakt met Fleurfatale en Zsazsazsu, maar hun kraampjes werden op dat ogenblik langs alle kanten bestormt. Ik heb bij Fleurfatale wel een prachtige ring kunnen bemachtigen.

Tot slot ben ik vorige week ook trotse eigenaar geworden van een rode-roosjes-ring van Latanie! In ruil kreeg ze van me een groenige glaasjesring.