Pagina's

dinsdag 30 november 2010

Nieuwe juweeltjes

Enkele nieuwe juweeltjes die ik de voorbije dagen gemaakt heb... . Nog veel te gaan om genoeg te hebben voor de Beparkte Oplage op 19 december!




zondag 21 november 2010

Roses and Sugar



Ik ben al een poosje aan het broeden op het uitwerken van een nieuwe collectie. En de eerste aanzet is ondertussen gegeven. Met de glaskralen die ik zelf maak wil ik kettingen, armbanden en oorbellen maken. Ik kies ervoor om te werken met duurzame materialen, zoals sterling zilver. Daarnaast wil ik edelstenen verwerken in de juwelen. Met als bedoeling om een zachte, warme collectie te creëren die langer meegaat en eleganter oogt dan mijn casual oorknopjes collectie.

Hierbij foto's van de twee eerste halskettingen. Ze zijn reeds verkrijgbaar in mijn Etsyshop en zullen ook op de Beparkte Oplage niet ontbreken! More to come dus :)

zaterdag 20 november 2010

Tags


Tijdens een weekendje in Kamperland (Nederland) heb ik mezelf een tag pons aangeschaft. Je weet wel, zoiets om vormpjes uit papier te snijden. Ik heb hier al een hele stapel tags liggen die ik gemaakt heb uit restjes karton. Gisteren is mijn logostempel aangekomen, dus ben ik naarstig aan de slag gegaan met het stempelen van alle tags. Helemaal klaar voor de kerstmarktjes dus!

En voor diegenen die het interesseert; enkele weken geleden heb ik mijn rijbewijs gehaald en ondertussen ben ik sinds afgelopen woensdag aan de slag als educatief medewerker bij Activak.

vrijdag 19 november 2010

De eerste broche



Wat een creatieve vrijdagavond... . Ik heb al een hele tijd een groot pak vilten cirkels liggen, waarvan ik mezelf altijd wijsmaakte dat ik er ook broches mee zou maken. En wel ja, na enkele (ahum) maanden is het eindelijk zover en heb ik mijn creatieve brein erop los gelaten. Hierbij een glimp van de eerste afgewerkte broche met als hoofdingrediënten; twee warm gele vilten circles, één unieke gefusede glass cabochon (met een zeer lichte blauwe schijn) en een broche speld. Dit alles overgoten met een sausje van zilveren draad die het geheel mooi samen bind.

maandag 15 november 2010

Jules


Vandaag adopteerde ik een rendierkopje, ééntje met de prachtige naam Jules. Jules heeft nu de eer om boven mijn bed te hangen.

Jules heeft nog verschillende broers en zussen die ook graag een nieuwe thuis krijgen. Neem dus zeker eens een kijkje op: http://rendierkopje.blogspot.com/

vrijdag 12 november 2010

Bloemig experimenteren


Woensdag heb ik een zeer boeiende workshop gevolgd bij Paja van Ons11. Er waren namelijk enkele technieken die ik nog graag bij wou leren. Paja heeft me onder andere getoond hoe ik 'tulpjes' kan maken. Een techniek waarbij je op het uiteinde van de mandrel een glaskraal maakt en deze daarna 'uit rekt'. Het lijkt vrij simpel, maar het is toch niet helemaal vanzelfsprekend. Ik ben dan ook volop aan het experimenteren met de tulpenvorm. Een korte dikke tulp, een lange smalle tulp, ... . Nog niet helemaal wat ik wil bereiken. Ik ben in ieder geval van plan om een lusje te lijmen in de kralen en er zo hangers of oorbelletjes van te maken. Nog veel oefenen dus ;)


woensdag 10 november 2010

Een nieuw jasje voor "Lili"



Aanschouw het prachtige nieuwe "Lili"-logo! Helemaal dankzij mijn geweldige tante Greet Verhoeven. Zij is trouwens ook een subliem straattheater wonder. Neem dus zeker eens een kijkje op de site van Pikz Palace !

vrijdag 5 november 2010

Kralenweelde

Kraaltjes in allerlei vormen en kleuren. Uren achter de brander zitten, een feest!

Binnenkort zijn de kraaltjes ook apart én in armband/halsketting/oorbellen-vorm verkrijgbaar op de Beparkte Oplage.

Indien je geïnteresseerd bent in een aantal kralen in een bepaalde kleur, kan je me steeds contacteren. Via deze blog of via: lili-juwelen@hotmail.be