Pagina's

vrijdag 9 juli 2010

Glaskralen branden


Ik ben al een tijdje bezig met het fusen (smelten) van glas in de HotPot, maar ben enorm gefascineerd door glasbranden. Dus... heb ik gisteren mijn eerste workshop gevolgd. En ja hoor... verslaving alom! Glaskralen branden is zeker niet poepsimpel, het vereist heel wat techniek en oefening. Maar het is ongelooflijk boeiend!

Hierbij ook een foto van mijn eerste kraaltjes. Helemaal nog niet perfect, maar ik ben er stiekem wel heel fier op :)

6 opmerkingen:

 1. Hoi Evelyne,

  ik vind ze heel mooi!! Ik zou dat ook graag kunnen. Wil je je parels ook swappen?
  Ik ben in elk geval geïnteresseerd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi TisteMie! Dank je!

  Momenteel maak ik enkel cabochons, maar ik ben van plan om binnenkort een brander en oven te kopen zodat ik me helemaal op het kralen maken kan storten! Dus ik wil nu zeker wat cabocons swappen, maar we kunnen ook wachten tot de massa's parels eraan komen ;)

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. goe bezig hoor ! Idd swapping would be nice ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je allebei!

  Ik hoop binnen 1 à 2 maanden volop bezig te zijn met het branden van glaskralen. En dan zie ik een swap met jullie zeker zitten!

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ooo wat een leuke kraaltjes, helemaal niet slecht hoor. je kunt niet zien dat je beginner bent!

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel leuke kraaltjes en dat voor de eerste maal dat je dat doet ! Ik zou dat ook héél graag leren, want ik ben ook al een tijdje bezig met glasfusen in de hotpot. De stap naar glaskralen branden zou ik wel zien zitten. Eerst zou ik graag met zilverklei leren werken om te kunnen combineren met het glas. Het is wel een serieuze investering als je een oven moet kopen ! Wil je wat van mijn werkjes zien: www.meervanveer.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen